Kutyák macskák egyebek.

Kutyák macskák egyebek.

Ki az okos???

2024. március 14. - Hétköznap állatokkal

Soha nem osztottam azt a nézetet,hogy az ember okosabb mint mondjuk a kutya. Hogy miért? Itt van például Csöpp kutya. A föld legdörzsöltebb jószága,megborsozva színészi tehetséggel amiből több van neki mint sok magát egekbe képzelő sztárnak. Fényesfekete szőre, éjfél szemei,atléta alakja csak ráadás. Állandóan figyel,még laposan pislogó szempillái mögött is azt lesi,mi az amit úgy el tud orozni,hogy a bűncselekményt rá tudja kenni valamelyik ebtársra. Esetleg a macskára,mert ha ló nincs,jó a szamár is. Félelmetes ügyességgel csap le a legkisebb lehulló morzsára is. Az pedig ,hogy okosabb mint az ember,már abból is látszik, hogy mikor a forró zöldbabföciből kimertem egy kanállal,megkostolandó mi kell még bele,nagyon okosan a kanál alá tartottam a tenyerem ,megelőzendő,hogy a tűzforró kaja lecsöpögjön a tűzhelyre. (Nekem kéne letörölni,tehát önvédelem volt!) A föci nem is oda csöpögött,hanem a tenyerembe. Miután kiordítottam magam,nekiláttam megkeresni a konyha másik végébe dobott kanalam. Meg is találtam Csöpp mellett akinek esze ágában sem volt bekapni a tűzforró kanalat. Na akkor ki az okosabb? Visszatérve Csöppre aki egy igazi svindler,azt tudni kell ,hogy szeretetfüggő. Minden zsiványságot sutba rak ,csak kicsit dögönyözzék. Ilyenkor valahol máshol jár, vigyorogva tekereg a földön és erőszakosan harcol a további simikért. Egy szó mint száz,ne becsüld le az állatok eszét,mert különben úgy jársz mint a reggeli kenyerem. Lelopják rólad a sajtodat!

img_20230909_092937_539.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jooistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr5418354215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2024.03.18. 21:56:21

Abba gondolj bele, hogy egy kutya vagy macska aki együtt él az emberekkel, egy idő után sokkal több dolgot megért az emberi beszédből, mint amit tanítunk nekik. Egy ember mit ért a kutyák ugatásából, a macskák nyávogásából? :)

Legújabb: ex kandúrunkról a napokban kiderült, hogy nem volt alaptalan a korábbi gyanúsítás, tényleg egy mocsok gyilkos. A fészekből lopja ki a galamb és legutóbb a rigó fiókát :(
Tegnap jönne a szokásos délutáni simi tízpercre, én meg ülök az ágy szélén és mondom neki, hogy "Nem jöhetsz fel! Utállak! Gyilkos vagy! Nincs itt semmi keresnivalód!". Teljesen hangsúlytalanul, inkább csak magamnak... amilyen bűntudatos pofával ült a lábaimnál és meg sem próbált felugrani mellém... tisztára olyan volt, mintha értené, mit mondok.

Kutya is hasonló. Rengeteg dolog van amit sosem tanítottunk neki, mégis tudja, mi a dolga.
Egyszer csak úgy poénból mondtam neki, hogy "keresd, szimat!", mire legnagyobb megdöbbenésemre körbeszimatolta a lakást, bár a labdát amit keresni kellett volna, ignorálta :D
Sosem tanult ilyesmit.
Vagy ha mondom a macskának, hogy sicc, ez a piszok nekiáll ugatni és próbálja üldözni a macskát. Jó, a macskák a képébe röhögnek, de a kísérlet a fontos. Ezt se tudom, honnan tanulta.
süti beállítások módosítása