Kutyák macskák egyebek.

Kutyák macskák egyebek.

Jónás a vérivó!

2024. március 16. - Hétköznap állatokkal

Évek óta a falunak ezen részén a legkülönösebb látnivaló a "Masziséta". A jeles hagyomány nagyrészt abból áll,hogy egy medvenagyságú óriáskutya elöl trappolva vontat maga után egy nálánál talán 10-15 kilóval könnyebb szőke nőt,aki messziről rákiabál az arra haladókra,megelőzendő a baleseteket. A nő derekára van kötve a hosszú póráz,így néha teljesen úgy néz ki mintha vizisíelne, szerintem sokszor még a földtől is eltávolodik. A Masziséta naponta ismétlődik, ha esik,ha fúj. A nagy szőrmók kutya boldogan trappol és olyan apróságok egyáltalán nem érdeklik, hogy mondjuk keresztül tör néhány sűrű bokron. Eni sétáltatja Jónást a kaukázusi keveréket akit úgy hoztunk el hogy kétlábon hörgött ránk,mint egy grizzly medve. Isten tudja mennyi idő és kacsacomb hatására ez átalakult egy plüssmackó gurgulázva fetrengő játékává. Van még "Masziebéd",amit megelőzően Jónás végig ordít ,siettetve a szerinte borzasztóan lassú kiszolgálást. Aztán ott van a "Masziidő",ami abból áll,hogy a benga kutya földhöz vágja magát,és bugyborékoló hangok közepette dögönyözteti magát,csak azért ,hogy később teljesen bemásszon Eni ölébe. Eni ilyenkor úgy néz ki,mint akire a pásztorgyűlésen ráborult a subafogas. Nézem őket,és azon gondolkodom,hogy hány és hány ilyen "vérivót" lehetne boldoggá tenni sétákkal,játékkal és szeretettel.

Persze ne felejtsük el a kacsacombokat semmessenger_creation_b2723feb-8166-4b2f-a475-def70fc698a7.jpeg!

A bejegyzés trackback címe:

https://jooistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr1218355571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2024.03.18. 22:16:15

Hihetetlenek ezek a kutyák. Mi is Pestről jöttünk a világ végére, nagyon hiányoznak a pesti kutyák. Így aztán a házőrzőkkel próbálok barátkozni, már amelyik hajlandó.
Legfrissebb kedvencem egy goldie. Hosszú ideje látom, ahogy bánatosan ül a kapuban, orra kidugva, hátha valaki foglalkozik vele. Egyszer odamentem hozzá, megsimogattam, pacsit kaptam... aztán egy nap pont akkor ért haza a gazdája, mikor arra jártam, megkérdeztem, mit szól ha így kerítésen át néha odamegyek a kutyájához. Abban maradtunk, hogy nyugodtan. Hát jó... a kutyus kicsit szomorú pofival ül mindig ha egyedül van, de ha meglát már csóválja a farkát, vigyorog, pacsit ad stb. Tartózkodóan, de kedvesen.
De ha kint van a gazdi és úgy jelenek meg... azt a kitörő boldogságot... :)
Olyankor teljesen megkergül, vigyorog ugat, ugrál a kerítésre, tisztára olyan, mintha jelezni akarná, hogy ő most milyen boldog :))
Hogy ehhez miért kell a gazdik jelenléte, azt nem tudom, de nagyon aranyos. :)
süti beállítások módosítása