Kutyák macskák egyebek.

Kutyák macskák egyebek.

Bábi macska titka.

2024. március 08. - Hétköznap állatokkal

A fene a nyakadba,hörgöm mikor a csontos aszott macska a gyomromra ugrott. Közömbösen szöszöl egy kicsit, összegömbölyödik,és halkan dorombolva szundikálni kezd. Bábi ezt a szokását akkoriban vette fel,mikor Anyu halálát követően magamhoz vettem. "A macskámra pedig nagyon vigyázz" hallom most is öregen is szép hangját a fülemben. Azután ketten gyászoltunk,Bábi ,az ősvén fogatlan csorbafülü macsek és én,az árva. Most is itt brummog a mellkasomon,miközben birizgálom molyos ritkuló bundáját. Furcsa kis lény,az bizonyos,sokszor csodálkozom rá. Halkan bevallom, meggyőződésem,hogy Anyu lelkéből beleszállt egy fikarcnyi darabka. Állandóan zsémbelve nyekereg,ha későn akarok lefeküdni,ha pedig nem időben kapja a kajáját, akkor aztán vége a világnak. Egyszer elfogyott a kedvenc alutasakos szottya,azt alig éltük túl. Egyébként van benne valami nem evilági. Mikor néha mélyen a szemébe nézek mintha látnám a világok születését,a mindenség pusztulását. Látom a holtak városának éjsötét sikátorait és a halhatatlanok ragyogó csarnokait. Néha fáraók símítják tisztelettel aztán csuklyás inkvizítorok akarják elpusztítani a földről. És igen,néha látok egy kis öregasszonyt aki kedvesen zsémbel,mert valaki leverte az asztalról a poharat.

  •  Mindez egy pillanatig tart,majd leteszi ismét vén aszott fejét,és álmodik tovább. Talán az alutasakos szottyról vagy a fiatalságáról. Nem tudomimg_20230326_093203_985.jpg.

A bejegyzés trackback címe:

https://jooistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr1118349027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eržebet Takač 2024.03.08. 20:36:22

Nekem7 macskám van +1aki átköltözött a szomszédasszonyomhoz,menni akart 5 év után,mert befogadtam egy sérült fiatal nőstényt, kinek amputálni kellett bal mellső lábát..tehát , igen nem evilági lények az biztos minddegyik külön személyiség,de tökéletesek,nyugtatnak,gyógyítanak, tanítanak
süti beállítások módosítása